Aroma-geurpotjes

Natuurlijk

Makkelijke kan eigenlijk niet. Gewoon de aroma-geurpotjes opendraaien en je hebt tot wel 9 maanden plezier van de heerlijke geur. Etherische olie zonder chemische toevoegingen, gewoon puur natuur.

Aroma-geurpotje

Let wel op: Het is zeer geconcentreerd en kan dus niet inwendige gebruikt worden en ook niet op de huid. Houdt het dus ook buiten het bereiken van kinderen en (huis)dieren.



Appel: Het is een goede remmer van onaangename geuren. Helpt motten weg te houden. Versterkt het geheugen. Werkt tegen motten.

Angelica Root: Geeft zelfvertrouwen, stopt het piekeren en bevordert de slaap.

Bergamot:  In gesloten omgevingen helpt het om de lucht te zuiveren omdat het antiseptisch is. Het is ook een goed insecten werend middel. Het is een van de meest waardevolle oliën om te helpen in mentale en fysiologische toestanden tegen depressie. Maakt zelfverzekerd en stimuleert de creativiteit. Het heeft een verfrissend en stemmingverheffend effect.

Black Amber: Bij astmatische klachten. Heeft een afrodiserende werking 

Ceder: Creëert een ontspannende, kalmerende en evenwichtige omgeving, die reflectie bevordert. Het zuivert de lucht en vergemakkelijkt een diepe ademhaling, wat helpt bij verkoudheid en verkoudheid. Het is ook slijmoplossend, waardoor het vooral nuttig is bij verkoudheid en gevallen van chronische bronchitis. Er worden ook lustopwekkende eigenschappen aan toegeschreven, die mogelijk gebaseerd zijn op de tonische en stimulerende werking die het op het hele lichaam uitoefent, waardoor tegelijkertijd stress en spanning worden verminderd. Ontspannend, kalmerend, balancerend, afrodisiacum. Luchtreiniger. Helpt geesten te verwijderen.

Citroen: Het aroma zuivert de lucht en elimineert slechte geuren, waardoor een geweldig gevoel van reinheid ontstaat. Het is een uitstekend ontsmettingsmiddel. Het bevordert de concentratie en houdt mieren en motten op afstand. Zuiverend, verfrissend, desinfecterend, insectenwerend

Citronella: Het aroma is verkwikkend en bevordert de inspiratie. Het heeft een deodorant, desinfecterend en antiseptisch effect. Het is een natuurlijk insectenwerend middel. Anti-muggen, deodorant, desinfecterend en antiseptisch

Dennen: Helpt de ademhaling te verbeteren, de luchtwegen te desinfecteren en de lucht in een rookomgeving te zuiveren. Het is verfrissend en wordt veel gebruikt om slechte geuren te bestrijden. Antiseptisch, verwarmend, slijmoplossend, luchtreiniger.

In de aromatherapie wordt het ingezet bij verkoudheid, hoesten, bronchitis, astma, artritis, jicht, reuma, overmatig zweren, zweetvoeten en hooikoorts (bij kinderen)

Brengt een zuiverende en vriendelijke sfeer, zuivert de ambiance van onvriendelijke en negatieve gedachten.

Eucalyptus: Wordt gebruikt om de ernst van een verstopte neus te verlichten. Als u meerdere keren inhaleert, wordt onmiddellijke verlichting van de congestie bereikt. Het bevordert de ademhaling, bestrijdt infecties, versterkt het immuunsysteem en bestrijdt migraine. Het werkt ook als insecten werend middel. Aanbevolen voor rokers. Neusverstopping, verkoudheid, astma, allergie, slijmoplossend middel.

Jasmijn: Creëert een ontspannende en kalmerende omgeving, hoewel niet slaapverwekkend. Remmer van onaangename geuren. Brengt de hele psychische sfeer in evenwicht en wordt beschouwd als een afrodisiacum. Antidepressivum dat de stemming, het zelfvertrouwen en het moreel verbetert.

Kamille: Werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend. Bij verkoudheid.

Kaneel: Het aroma creëert een stimulerende en verkwikkende omgeving. Het is een krachtige remmer en absorbeert slechte geuren. Stimulerend, antiseptisch, tonifiërend (versterkend, stimulerend). Geeft een gevoel van welbehagen. Activeert de fantasie en creativiteit.

Lavendel: Creëert een prettige omgeving, met tegelijkertijd balancerende en kalmerende effecten. Het is een antidepressivum en stimuleert van de afweer van het lichaam. Zeer geschikt voor afgesloten ruimtes of waar zieke mensen zijn. Werkt bij hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid, kalmerend en tonifiërend. Verjaagt ook vervelende luchtjes van bijv huisdieren of tabaksrook. Werkt tegen insecten zoals wespen, mieren en muggen.

Limoen: Desinfecteert de luchtwegen, helpt bij maagzuur en tandvleesproblemen

Lotusbloem: Wordt vaak ingezet bij depressies, prikkelbaarheid, stress en frigiditeit

Marjolein: Verzachtend voor de luchtwegen. Het wordt zeer gewaardeerd voor de strijd tegen snurken. Is vochtregulerend voor de keel. Creëert een wenselijke omgeving bij verdriet, gevoelens van verlies en angst. Handig bij slapeloosheid en hoofdpijn. Anti-snurken, hoofdpijn, angst.

Mimosa: Wordt ingezet bij depressie, angst, verdriet, vermoeidheid, stress en spanningen.

Munt: Bevordert de concentratie, stimuleert en verfrist. Maakt de geest helder, revitaliseert en verlicht hoofdpijn, spanning, nervositeit, vermoeidheid  en misselijkheid. Stimuleert, verfrist, zuivert de geest en revitaliseert. Kan ook ingezet worden om de geur van sigarettenrook te verdrijven.

Musk: Afrodiserend en werkt bij seksuele vermoeidheid

Nachtjasmijn: Creëert een ontspannen en kalmerende omgeving die emotionele toestanden in evenwicht brengt. Helpt bij angst en nervositeit. Ontspannend en rustgevend.

Oranjebloesem: Zeer vergelijkbaar met neroli. Het aroma is wat zachter. Het is antidepressivum, anti-septisch, krampstillend, afrodisiacum en mild kalmerend middel. Het is vooral waardevol voor angsttoestanden. Het is ook erg handig in bij slapeloosheid Maakt natuurlijke pijnstillers (endorfine) aan. Kalmerend en ontspannend, stopt piekeren en stresshoofdpijn. Uitstekend om in slaap te vallen én door te slapen. Duizeligheid, flauwvallen, hysterie, angst en slapeloosheid

Patchouly: Creëert een uitgesproken oosterse sfeer, kalmerend, antidepressivum en volgens sommigen afrodisiacum. Bestrijd angst en stress. Het laat apathie verdwijnen, zonder dat reflectie wordt gestimuleerd en bevorderd. Het is een deodorant en insectenwerend middel. Afrodisiacum, antidepressivum, kalmerend middel.

Pepermunt: Stimuleert het zenuwstelsel en bevordert de concentratie, het wordt aanbevolen om de geest leeg te maken en de productiviteit te stimuleren of het studeren te vergemakkelijken. Ook verhoogt het de weerstand tegen omgevingsfactoren en houdt het vliegen en muggen op afstand. Tabaksgeurremmer. Stimulerend, verstevigend, antiseptisch, geestverhelderend.

Roos: Het is een grote hulp bij hoofdpijn, nerveuze spanning, slapeloosheid, verdriet en depressie. Het wordt beschouwd als de geur van de liefde en sommigen schrijven er lustopwekkende eigenschappen aan toe. Biedt nobelheid van geest. Afrodisiacum, antidepressivum. Slapeloosheid, verdriet, hoofdpijn.  Nervositeit, neerslachtigheid, overgangsproblemen, pre-menstruale spanningen en menstruatieproblemen.

Rozemarijn: Het verbetert de ademhaling, stimuleert, versterkt, bevordert het geheugen en maakt vatbaar voor een goed humeur. Het is activerend en geeft natuurlijke energie. Nuttig bij astma en bronchitis. Het helpt ook migraine en hoofdpijn te elimineren. Energiek, stimuleert, versterkt, verfrist, maakt de geest helder. Astma, verkoudheid, migraine, hoofdpijn.

Sandelhout: Het aroma verbetert de ademhaling en bevordert meditatie en creativiteit. Het is anti-depressief en euforisch. Het verbetert de slaapkwaliteit en geeft energie. Het stelt de mens weer positief. Zeer geschikt om in kasten te plaatsen, het verjaagt motten. Antiseptisch, slijmoplossend, euforisch, afrodisiacum. Bestrijd stress en slapeloosheid.

Seringen: Helpt bij ontspanning. In momenten van apathie verheft het je humeur en gaat het verval tegen. Het is antidepressivum en neutraliseert slechte tabaksgeuren. Ontspannend, antidepressivum. In de aromatherapie wordt het gebruikt voor emotionele en spirituele voordelen en om een betere emotionele weerstand te creëren. Werkt rustgevend, het kalmeert de zenuwen.

Sinaasappel: Creëert een rustgevende omgeving waardoor zorgen verdwijnen na een intensieve werkdag. Helpt ontspannen bij uitputting of angst. Vermoeidheid, zwakte, angst. Geeft weer natuurlijke energie.

Tijm: Werkt o.a. bij vastzittende hoest, bronchitis, wratten. Dempt angsten

Vanille: Kalmerend en verwarmend voor de ziel. Verjaagt vliegen en geeft een gevoel van welzijn en welbehagen.

Viool: Bevordert harmonie en zelfbeheersing, beperkt woede. Het vergemakkelijkt het samenleven tussen het paar. Bestrijdt nerveuze uitputting en duizeligheid. Mentale vermoeidheid, duizeligheid. Harmonie en samenleven. De zachte zoete geur doet veel voor je emotionele welzijn. Het versterkt je gevoel van eigenwaarde en kalmeert bij rusteloosheid of stress. Helpt ook bij chronische, geestelijke vermoeidheidsproblemen zoals duizeligheid, spanningshoofdpijn, nervositeit en helpt bij slapeloosheid.

Vervaine: Werkt bij krampen, indigestie, angst, slapeloosheid, nervositeit, stress en koorts.

Vertiver: Versterkt het zelfbewustzijn. Het is een bekend kalmerend middel. Het kalmeert nerveuze irritaties, aandoeningen, stuiptrekkingen en emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, epileptische en hysterische aanvallen, rusteloosheid en nervositeit. Het komt zelfs patiënten ten goede die aan slapeloosheid lijden. Geeft bescherming aan het huis.

Ylang: Creëert een ontspannende en afrodiserende omgeving. Stimuleert de aanmaak van adrenaline. Het is antidepressivum, ontspannend en antiseptisch. Kalmeert negatieve stemmingen zoals irritatie en angst. Handig bij gevallen van slapeloosheid. Ontspannend, afrodisiacum, antidepressivum, antiseptisch. Irritatie, angst, slapeloosheid.