Reflexzone therapie

Reflexzone therapie is een eeuwen oude therapeutische behandeling, die in veel culturen gebruikt werd en wordt om de gezondheid optimaal te houden. Het is een therapeutisch systeem waarbij men de voeten en ook handen en oren, diep masseert zonder de pijngrens te overschrijden!

Duizenden jaren geleden vond de reflexologie haar oorspronkelijk in China. Tegenwoordig noemen we dit meestal reflexzone therapie.

Reflexzone therapie is een massage van drukpunten op de voeten, handen en oren. Het uitgangspunt bij reflexologie is dat alle organen en lichaamsdelen via energiebanen in verbinding staan met de handpalmen en voetzolen. Door hier druk op uit te oefenen, behandel en bereiken wij de organen en lichaamsdelen.

Bij een oorreflexologie behandeling (auriculo-therapie) plaatsen we ook zaadjes. Hiermee kan uzelf de punten blijven activeren tussen de behandeling in.

Geen acupunctuur

In reflexzone therapie gaan we ervan uit dat het lichaam is verdeeld in tien verticale energiebanen, de zogenaamde energielijnen. Deze lijnen hebben dus niks met acupunctuur of meridianen te maken.

Oor reflexzone therapie
Oorreflexzones

Het effect

Door reflexzone therapie toe te passen worden blokkades opgeheven. De behandeling werkt niet alleen preventief, het is ook zeer effectief bij algehele gezondheidsproblemen. Zeker ook als een wellness moment te beschouwen.

De reflexologiekaart

Op de reflexologiekaart, een soort van landkaart van de voeten en handen, staan zones aangegeven, die corresponderen met de verschillende lichaamsdelen en organen. Door deze reflexzones te masseren, stimuleren wij de zenuwuiteinden en de bloedsomloop van het betreffende lichaamsdeel of organen.

Beoogd resultaat?

Het resultaat is dat gifstoffen door het lichaam worden afgescheiden, lichaamsfuncties worden verbeterd en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Reflexzone Therapie is een Holistische therapie. Lichaam en geest komen hiermee in balans. De chi of qi (Chinees voor levensenergie) zal zonder blokkades door het gehele lichaam kunnen stromen.

Reflexzone therapie bij ons

Binnen onze praktijk kunnen wij u helpen met zowel voet-, hand- als oorreflexologie. Veelal gaan deze samen met een massage van handen, voeten of hoofd. Dit maakt een behandeling aangenamer en werkt ontspannend.

Ook bieden wij in onze webwinkel diverse natuurlijke oliƫn en magnesiumgel aan om een hand- of voetmassage te vergemakkelijken en wellicht een aromatherapeutische toevoeging te geven.

Hand- en voetreflexzones
Hand- en voetreflexzones

.