Welke behandelingen zijn er?

In onze praktijk zoeken wij naar balans. Balans tussen lichaam en geest. Balans tussen de mens en de omgeving(sinvloeden). Want zonder balans is er chaos. In chaos vibreren onze cellen en gevoelens niet meer in harmonie, waardoor je je niet lekker voelt en uiteindelijk ziek wordt.

Alles is trilling, nu daarbinnen de balans en harmonie vinden.
Dan vind je de aan-knop voor je zelfherstellend vermogen.

Het begin

De wereld verandert dagelijks. Voor ons gevoel nog nooit zo snel als de laatste jaren. Oude gewoontes, normen en waarden komen op losse schroeven te staan. Maar tegelijkertijd ontstaat er de behoefte om oude kennis weer te omarmen. Zich af te zetten van wat “normaal” gevonden moet worden, maar in de kern van de mens, niet als normaal voelt.

Onze eigenwaarden en wens tot het verkrijgen van kennis om waarheden te (her)vinden, zijn in de begin twintiger jaren zich meer en meer gaan manifesteren. Een ieder mens mag er zijn, en heeft recht om in harmonie met de natuur en elkaar te leven.

Door kennis te nemen van de natuur en de mens in geest en lichaam, zijn wij gegroeid tot therapeuten, die oprecht anderen willen helpen. Daarbij oude wijsheid uit bijvoorbeeld de Chinese geneeskunst, de reguliere geneeskunst maar ook nieuwe inzichten met elkaar willen verbinden. Hierin hebben wij ons toegelegd om aanvullend te zijn met natuurlijke behandelingen. Behandelingen, die helpen het zelfherstellend vermogen te versterken.

Wat is onze basis?

Yin yang symbool

Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn.

Het yin yang symbool is de Oud Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden.

In onze opvoeding hebben wij altijd de waarde van de natuur meegekregen. Zo ook de waarde om van alles wat leeft en elkaar ondersteunt leren waarderen. We houden dan ook veel van de natuur en haar dieren. Ook helpen wij graag mensen om meer hun balans te vinden. We waren altijd, die mensen, waar iedereen zijn of haar verhaal kwam doen. Hoe vaak we de vraag wel niet gehad hebben: “Hoe zouden jullie dat doen?”, is ontelbaar geworden.

Als wij iets niet weten, zoeken we het op. Volgen we een cursus en scholen ons bij. Op dit pad, waarbij wij onze kennis meer en meer verrijkte, ontdekte we dat alles trilling is. Geluid, licht en elke molecuul om ons heen trilt en heeft dan ook energie.

Een voorbeeld

Nemen we geluid dan kan dat een mooi muziekstuk zijn, met perfecte noten. Of het klagelijke ondraaglijke geluid van een slecht gestemd en wellicht ook nog slecht bespeeld instrument. Het eerst voelt helend en het laatste wil je doen vluchten.

Vinden van balans

In ons lichaam en de interactie met onze geest, spelen vele processen en gevoelens. Deze processen en gevoelens kunnen uit balans raken. De muziek klinkt niet meer zo harmonieus als het zou moeten. Dit kan door een trauma (geestelijk of lichamelijk) ontstaan. Door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan straling, een ongeluk, stress enz. Maar ook door verkeerd voedsel, een minder gezonde levensstijl of angsten. Door gezamenlijke te analyseren welke disbalans(en) hieraan ten grondslag liggen, kunnen deze worden opgeheven. De cellen gaan weer op een gezonde manier trillen en het zelfherstellend vermogen krijgt een impuls.

Toch geen zweverig gedoe?

Waarzegger

Sommige cliënten voelen vaak wat terughoudendheid om in therapie te gaan. En… zeker in de alternatieve sector. “Geen gekke gebedsgenezing of vrouwen met glazen bollen”, wordt vaak gedacht. “Doe maar gewoon, dat is gek genoeg.”

Daar zijn wij het helemaal mee eens. Doe maar gewoon! Maar wat is tegenwoordig nog gewoon. Oma met haar kruiden of huishoudelijke wijsheden was zo gek nog niet. Niet overal is een pilletje voor nodig of een chemische fabrieksmatige oplossing voor nodig. Wij zijn geen robots. We zijn complexe wezens waar lichaam, geest en ziel samenwerken en leren.

Het bestrijden van een symptoom is dan ook niet het antwoord. Soms noodzakelijk om verder te kunnen, maar niet het uiteindelijk antwoord dat tot genezing leidt. Natuurlijk moet een botbreuk gezet worden op de eerste hulp. Maar waarom viel je? Was dit gewoon een stom ongeluk? Of… speelden er zoveel zorgen, dat je even niet oplette?

Wat is belangrijk?

De huidige wereld is hectisch en het lijkt er continue op uit te zijn om maar geld te vergaren. Geld verdienen en om zo snel mogelijk uit te geven aan als wat schijnbaar noodzakelijk is.

Een voorbeeld

Velen werken om de kinderen in de opvang te kunnen doen. Maar hoe gek is dit eigenlijk? Bekijk de kinderopvang eens. Je werkt dan voor een groot deel om niet bij je kinderen te kunnen zijn en ze door een ander grotendeels te laten opvoeden? Hiermee veroordelen we zeker de werkende ouders niet, maar wel onze maatschappij. Kinderen hebben liefde, aandacht en een voorbeeld nodig. Tijd van hun ouders, die niet afgemat op de bank neervallen na een zware dag op het werk. De zaterdag vol plannen, om al het nodige te doen waar door de week geen tijd voor was. En … o ja niet vergeten te ontspannen. Velen ervaren, bewust of onbewust, de wereld om hen heen als een maatschappij van alsmaar “moeten”. Anders gezegd: “Niet leven maar overleven”. Dat is ziekmakend!

Moet je toch werken…? Kan je echt niet met minder uit…? Misschien is er wel familie of zijn er vrienden met dezelfde liefde voor je kind(eren) als die jij voor ze hebt. #Haal het geld als drijfveer uit onze maatschappij – Help elkaar.

De mens is er om te creëren in liefde en met elkaar. Niet om de rijken rijker te maken. Of te verstikken in alle regels en wetten. Uiteindelijk is aanzien, macht en geld irrelevant. Liefde, aandacht, en bouwen aan iets moois, dat is wat een mens gelukkig maakt.

Wat doen wij

Wij delen kennis en helpen mens en dier, die in disbalans zijn. Dit kunnen we zelfs meten. Daarvoor hebben wij een speciale scanner. In een paar minuten geeft dit een beeld van waar zich disbalansen in het lichaam bevinden en waar de achterliggende oorzaken in bijvoorbeeld de geest gezocht kunnen worden. Een mooie basis om te onderzoeken waarmee het helen van lichaam en geest kan aanvangen. Dit doen wij met het NES-systeem ook wel bio resonantie genoemd.

Naast onze praktijk hebben we ook een kleine webwinkel. Daar kun je diverse holistische artikelen vinden, die wij ook gebruiken bij de therapieën of een aanvulling daarop kunnen zijn.

Met welke therapieën kunnen wij je bijstaan:

 • Andullatietherapie
 • Aromatherapie
 • Bachbloesemtherapie
 • Bio resonantie
 • Chakratherapie
 • Edelsteentherapie
 • Emotional Freedom Technique
 • Energetische reset
 • Feng Shui
 • Fytotherapie
 • Holistic pulsing
 • Kleurentherapie
 • Magnesiumbehandelingen
 • Magnetiseren
 • Massages
 • Meditatiebegeleiding
 • Mindfulness
 • Ontzuring
 • Reflexologie (Hand, voet, oor en chakra)
Andullatiematras

Andullatietherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een soort massagematras. Gedurende de behandeling wordt het lichaam blootgesteld aan mechanische vibraties en infrarode warmte. De overdracht van de trillingen naar de lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet. Hierbij worden de cellen in het lichaam gestimuleerd om meer energie te produceren. Infrarood warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Tevens bestrijdt infrarood pijn en ontstekingen en verzacht het de verkrampte spieren bij sporters.