Chakra-Therapie

Alles is energie, zowel de processen in ons lichaam, als de wereld om ons heen.

Voor mensen die er gevoelig voor zijn, is het goed voelbaar dat overal om ons heen energie is. Ons fysieke lichaam kan de wereld waarnemen d.m.v. de zes zintuigen. De tast, het zien, onze smaak, het ruiken, het horen en ons bewustzijn van mentale objecten.

De chakra’s – de knooppunten van energie in ons lichaam – zijn niet zichtbaar, maar zorgen er wel zorgen voor dat de energie blijft stromen.

Geblokkeerde of negatieve energie

Chakra-Therapie

Je kunt lichaam en geest niet los van elkaar zien. Als je bijvoorbeeld de hele dag door loopt te piekeren, dan bouwt jouw lichaam vanzelf spanning op. Vaak merk je dat pas als je er lichamelijke klachten van krijgt. Blokkades in je chakra’s (en daarmee de stroom van energie door je lichaam) kunnen ontstaan door spanning, stress of een trauma.

Het is dus belangrijk dat je bewust bent van deze spanningen en er ook iets aan doet.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je chakra’s in evenwicht te brengen, hierdoor is er voor iedereen wel en passende chakra behandeling.

(Chakra)Reflexologie

Door druk uit te oefenen op reflexpunten kan de reflexoloog uw zenuwstelsel in balans brengen. Door de stimulatie van de aanmaak van endorfine komen natuurlijke reacties in het lichaam vrij welke stress en andere ongemakken verminderen. Hierbij kunnen ook de chakra’s meer in balans worden gebracht.

Levensboom

Mindfulness en meditatie

Mindfulness en meditatie zijn er op gericht om een toestand van mentale rust en emotionele kalmte te vinden. Bijvoorbeeld bij angst en onrust kan de wortel chakra uit balans zijn. Het kan helpen om met mindfulness of meditatie oefeningen hier de aandacht op te richten.

Bach bloesem chakra remedies

Natuurlijk kunnen ze niet ontbreken in dit rijtje manieren van chakra behandeling: de Bach bloesemremedies. Een ervaren Bach bloesem therapeut kan een persoonlijk mix voor jou samenstellen. Wat zijn jouw klachten, en welke Bach bloesems passen daarbij? We brengen dit in kaart en geven hierbij een passend advies.

Aromatherapie

Aromatherapie is een chakra behandeling met een natuurlijke helende geur. Deze therapie maakt gebruik van een grote keus aan geurende oliën. Deze helpen om je totale gezondheid te verbeteren en jou in evenwicht te brengen. Bij iedere chakra horen andere oliën.

Bio-resonantie

Zoals gezegd is alles trilling. Zo heeft elke cel een eigen trilling waarop het goed functioneert. Bij ziekte en ongemakken trillen cellen, in het aangedane lichaamsdeel, niet meer op een gezonde manier. Door de cellen in het lichaam weer te leren hoe ze gezond trillen, wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd. Daarmee kan de energie weer stromen en worden blokkades opgeheven.

Kristallen en edelstenen

Dit zijn niet voor niets de schatten van de aarde! Al in de oudheid al merkte men dat edelstenen en mineralen onze energie kunnen beïnvloeden in tijden van stress, ziekte en grote veranderingen.

Je kunt een steen bij je dragen als een soort eenvoudige chakra behandeling, zodat die zijn werk kan doen. Verstoringen of blokkades worden opgeheven, waardoor er weer balans ontstaat en de levensenergie goed kan stromen.

Chakra stenen