Ontzuring

In onze praktijk zoeken wij altijd naar de balans. Balans in het leven en voeding, geeft lichaam en geest energie en gezondheid. Ontzuring is hierin vaak de basis.
Met dit uitgangspunt zijn wij ook de producten van Alka® gaan onderzoeken. Wij zien en onderschrijven de waarde van hun zoektocht en ook de oplossingen, die zij bieden.
We hebben nog niet alles getest. Wat we getest hebben, heeft ons enthousiast gemaakt. Deze producten hebben wij daarom toegevoegd in onze webwinkel en gebruiken wij in onze praktijk.

Balans door ontzuring
Balans door ontzuring.

Wat is verzuring?

Dagelijks groeit het bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden.

Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren en melkzuren.

Om de zuurgraad van het lichaam in evenwicht te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam door deze af te voeren via de nieren, de longen en de huid. Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van onze lichaamseigen stof natriumbicarbonaat. Maar de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt is te groot om via de normale uitscheidingsorganen het lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor gezondheidsrisico’s ontstaan. Daarnaast kunnen belangrijke enzymactiviteiten niet plaatsvinden als het lichaam te zuur is

Verzuring met de jaren

Als wij gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Wist u dat het lichaam na het 40ste levensjaar al voor de helft uit zure afvalstoffen kan bestaan?

Verzuring komt met de jaren.
Verzuring komt met de jaren.

Waarom ontzuren?

Om verzuring tegen te gaan is het noodzakelijk om het lichaam te Ontzuren. Ontzuren kunt u op verschillende manieren doen:

Beperk verzurende factoren:

  • Het is raadzaam om de factoren die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling, zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.
  • Beperk de consumptie van verzurende voeding en dranken. Hierbij moet u denken aan voedsel dat bestaat uit dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie etc. Eet daarentegen meer basisch vormend (ontzurend) voedsel zoals groentes, aardappelen, noten, etc.

Helaas is het in de huidige maatschappij niet of nauwelijks meer mogelijk om alle bovenstaande factoren te beperken of te vermijden. Een mobiele telefoon, draadloos internet, (recreatief) sporten, een gezellig feestje met wijn, bier, frisdrank en hapjes maken het leven voor veel mensen aangenaam.

Actief ontzuren (ontzuring) als eerste stap naar een betere gezondheid

Door actief te ontzuren gaat u het zuur-base evenwicht herstellen door gericht de opgehoopte zuurresten in het lichaam te neutraliseren, af te breken, op te lossen en af te voeren. Daarnaast biedt actief ontzuren het dagelijkse basische tegenwicht waardoor het lichaam wordt beschermd tegen verzuring en de bijhorende gezondheidsklachten. Ontzuren zorgt ervoor dat u zich fitter, energieker en gezonder voelt.

Maak gerust een afspraak om te kijken of ontzuring u en uw gezondheid kan helpen


Voedingsstoffen; Welke zijn zuur, neutraal of basisch?