Algemene voorwaarden

Dit zijn onze algemene voorwaarden voor de holistische praktijk Madrik. Voor de aankoop van producten zijn andere algemene voorwaarden opgesteld. Deze zijn te vinden in de voetnoot van de webwinkel.

Mocht u vragen over deze of andere voorwaarden hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Rubriek A – Algemeen

A.01. Bedrijfsgegevens

Algemene voorwaarden

A.02. Definities

Madrik: De naam van de holistische praktijk Madrik. In deze algemene voorwaarden wordt daarmee het bedrijf (de praktijk) als ook alle medewerkers individueel als ook gezamenlijk bedoeld.

Therapeut: Een therapeut in dienst van Madrik of handelend onder de verantwoordelijkheid van Madrik, belast met ondersteunende alternatieve/ additieve werkzaamheden en bevoegd tot het uitvoeren van deze handelingen.

Cliënt: Een levend mens, die zich voor een behandeling heeft aangeboden.

Behandeling: Het (laten) doen van onderzoeken, behandeling op holistische wijze, het verstrekken van holistische producten en/of het verlenen van enige andere diensten waaronder inbegrepen het geven van adviezen ten behoeve van de cliënt.

Behandelingsovereenkomst: Een overeenkomst conform het principe van een inspanningsverbintenis waarbij de cliënt om een behandeling verzoekt en Madrik dit verzoek honoreert, dan wel het aanbod van Madrik om een behandeling te starten waarbij de cliënt op welke wijze dan ook heeft aangegeven dit aanbod te (zullen) accepteren. De overeenkomst komt tot stand, wanneer de cliënt het ingevulde inschrijfformulier ondertekend of een afspraak maakt wie de website van Madrik.

Website(s): Madrik heeft verschillende websites. Met Website of Website(s) in deze algemene voorwaarden worden alle pagina’s bedoeld welke vallen onder https://madrik.nl/ en/of https://madrik-winkel.sumupstore.com.

(Huis)arts of (medisch) specialist: Hieronder wordt elke opgeleide (medisch) professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten (deze lijst is niet uitputtend) verstaan.

A.03. Wijziging en volledigheid van de website(s)

De hierin vermelde voorwaarden, samen met kennisgevingen of voorwaarden op andere delen van deze website, bepalen samen het gebruik van deze website door klanten/ cliënten. Houd er rekening mee dat Madrik deze website of delen daarvan te allen tijde kan wijzigen of verwijderen zonder enige aansprakelijkheid jegens klanten voor deze wijzigingen. Madrik behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden in de toekomst te wijzigen zonder klanten hierover specifiek te informeren. Aanhoudend gebruik van deze website of het plaatsen van bestellingen of het maken van afspraken voor consulten of behandelingen na deze wijzigingen worden beschouwd als erkenning en acceptatie ervan.

Rubriek B -Toepasselijkheid

B.01. Van toepassing op

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle behandelingen, consulten en coaching/ therapie trajecten van Holistische Praktijk Madrik.

B.02. Wanneer in contract

Er is alleen sprake van een contract tussen u, de cliënt, en Madrik, zodra uw een afspraak bij ons voor een consult of behandeling hebt gemaakt.

B.03. Afspraak via de website

Wanneer u als cliënt een afspraak via de website maakt, waarborgt u door het maken van deze afspraak dat:
1. U niet minderjarig of anderszins wettelijk niet in staat bent een bindend contract aan te gaan.
2. De persoonsgegevens die u ons bij de registratie verstrekt, volledig en correct zijn.
3. U geen valse naam of de naam van een andere persoon of instantie gebruikt waartoe u niet bevoegd bent.

B.04. Annuleren van een afspraak

De datum en het tijdstip van uw afspraak is speciaal voor u gereserveerd! U wordt verzocht annuleringen of het verplaatsen van de afspraak, uiterlijk 24 uur voor de gemaakte afspraak door te geven. Indien u een afspraak mist of binnen de 24 uur annuleert of verplaatst, wordt deze verrekend tegen het normale tarief van de afgesproken behandeling.

Rubriek C – Medische behandeling(en)

C.01. Medische dienstverlening

De therapeut, die namens Madrik een cliënt een behandeling/ sessie geeft, voorziet niet in een medische dienstverlening. Voor een dergelijke medische behandeling zal de cliënt zich moeten richten tot een (huis)arts of (medisch) specialist.

C.02. Gezondheidsadvies

De behandeling op het gebied van de alternatieve, of additieve geneeswijze is niet ontwikkeld voor diagnose. De therapeuten van Madrik stellen dan ook geen diagnose. Zij adviseren slechts op het gebied van de gezondheid en het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest.

Bezoekers van onze websites, klanten en cliënten in de praktijk worden altijd aangeraden medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend (huis)arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen.

Bezoekers van onze websites, klanten en cliënten van onze diensten worden altijd geadviseerd om tijdig professionele zorg nooit uit te stellen of reeds verkregen medisch advies nooit te veronachtzamen op basis van (online) informatie.

Omdat Madrik in geen geval op directe (bijvoorbeeld telefonisch of via e-mail) of indirecte wijze medisch advies geeft, dat bedoeld is als vervanging van professioneel medisch advies, beantwoorden we geen e-mail van bezoekers die betrekking hebben op vragen of verzoeken die bijvoorbeeld ingaan op medische/psychische klachten, de keuze van behandeling of de resultaten van bepaalde (medische) zorg.

C.03. Medicamenten en (medische) behandelingen

Alle medicamenten en behandelingen voorgeschreven door uw (huis)arts of (medisch) specialist moeten voortgezet worden. Dit geldt daarmee ook voor medicamenten en behandelingen van psychologen en psychiaters.

C.04. Afstemming van behandelingen

De cliënt heeft toestemming van zijn/haar behandelend arts/specialist om een natuurgeneeskundige behandeling/ massage te ondergaan.

C.04. Informatie

De informatie en producten op websites van Madrik zijn niet bedoeld ter vervanging van diensten of informatie van opgeleide (medisch) professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten (deze lijst is niet uitputtend).

De informatie en producten op de websites van Madrik en de gebruiksmogelijkheden kunnen niet ter vervanging van medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening worden gezien en zijn niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf)diagnose.

De informatie op onze internetsites is bedoeld als algemeen en is niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie van bijvoorbeeld de bezoeker van de site of iemand in diens omgeving. Dit betekent dat bezoekers aan de informatie op onze website geen diagnostische of therapeutische waarde kunnen hechten voor de eigen medische situatie of die van anderen.

Rubriek D – Aansprakelijkheid

D.01 Informatie op de website(s)

We proberen zo nauwkeurig mogelijke informatie op deze website te verstrekken, maar kunnen geen expliciete of impliciete garantie geven over de nauwkeurigheid ervan.

Wij geven eveneens geen garantie met betrekking tot kwesties over het gebruik van onze website(s) en het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw apparatuur beschermd is tegen virussen en andere externe factoren.

D.02. Gebruik of toepassen van producten en/of informatie

Ook het gebruik van de producten is volledig voor eigen risico van de klant/ cliënt. Madrik en haar leveranciers sluiten elke aansprakelijkheid uit voor eventuele schade, directe en indirecte, uit welken hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van of (doen) toepassen van informatie, producten, behandelingen of diensten die worden aangeboden via Madrik, andere websites of bronnen waarnaar binnen/vanuit Madrik wordt verwezen.

Uw rechten worden beschermd door de ‘Sale of Goods and Supply of Services Act’ uit 1980 en door de ‘Consumer Protection Act’ uit 2007, waarin u consument bent. Niets op deze website is van invloed op uw rechten onder de toepasselijke wetgeving.

D.03. Schade en overlast

Voor de begeleiding geldt dat Madrik al zijn kennis en ervaring aanwend om de cliënt zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks een zeer zorgvuldige behandeling is Madrik niet aansprakelijk voor eventuele schade of overlast die samenhangt met of voortvloeit uit de therapie. Madrik is ook niet aansprakelijk voor enigerlei schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met, de behandelingen die door Madrik (uit)gevoerd zijn.

Rubriek E – Vertrouwelijkheid en Persoonsgegevens

E.01. Geheimhouding

Als behandelend therapeut is Madrik verplicht tot geheimhouding van alles wat er besproken is tijdens of in het kader van de therapiesessies, tenzij het wettelijk verplicht is om een melding te doen. Indien er, in het belang van de cliënt, overleg moet zijn met derden, zal er altijd eerst toestemming worden gevraagd.

E.02. Algemene Verordening Gegevensbescherming

De cliënt heeft het recht om zijn/haar persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen.

Meer informatie is te vinden in onze AVG-documenten, waaronder het Verwerkingsregister. Deze documenten, als ook de huisregels zijn onderdeel van onze voorwaarden.

Rubriek F – Begeleiding kinderen t/m 16 jaar

Het is wettelijk bepaald dat voor therapie van kinderen onder de 16 jaar, beide gezaghebbende ouders akkoord moeten gaan met de begeleiding. Bij gescheiden ouders is een handtekening, indien beide gezaghebbend, van beide ouders verplicht. Bij niet-gescheiden ouders is een handtekening van beide ouders gewenst, of de ondertekende ouder draagt er de zorg voor dat de eventuele andere gezaghebbende partner wordt geïnformeerd over de begeleiding en hier zijn/haar toestemming voor geeft. Indien de andere partner op enige wijze bezwaren maakt tegen de therapie of anderszins draagt de ondertekende ouder de consequenties daarvan. Madrik kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden.

Rubriek G – Klachtenprocedure

Vanaf 1 januari 2016 is volgens de wet Wkkgz iedere zorgaanbieder verplicht om de cliënt bij het ontstaan van een geschil (waar men samen met de cliënt niet uitkomt) een externe onafhankelijke klachtenfunctionaris aan te bieden. De Wkkgz geldt voor alle zorgaanbieders. Zowel voor zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren, zoals zzp’ers. Denk aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Ook bedrijfsartsen en verzekeringsartsen die de gezondheidstoestand van cliënten beoordelen of cliënten medisch begeleiden, vallen onder de wet.

G.01 Geschillen

Madrik heeft ervoor gekozen om op een collectieve wijze bij de geschilleninstantie van GezondZorg aangesloten te zijn.

G.02 Beroepscode voor GezondZorg Therapeuten

Op de internetsite van GezondZorg kunt u onze beroepscode nalezen.

Rubriek H – Verwerping andere voorwaarden

Madrik accepteert uitdrukkelijk geen andere (algemene) voorwaarden dan die door haarzelf zijn opgesteld. Alle voorwaarden, die van toepassing zijn, zijn hier terug te vinden:

Rubriek I – Wijzigingen in of van deze algemene voorwaarden

Mochten deze algemene voorwaarden wijzigen, dan vindt u de meest recente versie van onze algemene voorwaarden op onze website.

Rubriek J – Scheidbaarheid en toepasselijk recht

Als een van deze algemene voorwaarden om welke reden dan ook nietig, onwettig of niet-afdwingbaar blijkt te zijn, wordt die voorwaarde geacht los te worden beschouwd van de overige algemene voorwaarden, die geldig en afdwingbaar blijven.

Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen, behandelingen, dienst en overeenkomsten (deze opsomming is niet uitputtend) waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Alle geschillen tussen partijen, welke niet onder de klachtenregeling vallen, zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.