Werking van Basisoliën

Hieronder treft u de werking aan van diverse etherisch basisoliën. Deze beschrijvingen komen uit de literatuur en ervaringen van diverse therapeuten. De medische onderbouwing van de werking van etherische olie wordt niet door iedereen onderschreven.

Natuurlijke Vitamine E

Omdat de olie een antioxidant is, wordt gezegd dat het goed is in het voorkomen van schade aan de huid en het is ook een geweldige vocht inbrengende crème. Aangenomen wordt dat het helpt bij het tegengaan van veroudering en het verminderen van kleine littekens zoals acne en striae. Het staat bekend om zijn vermogen om de huid te voeden en te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er jeugdiger uitziet.

Werking van basisoliën

Abrikozenpitolie

Deze olie is geweldig voor de huid en wordt gemakkelijk opgenomen. Er wordt gezegd dat het nuttig is bij jeuk en eczeem.

Arganolie

Arganolie kan van top tot teen als schoonheidselixer worden gebruikt. Het zit boordevol essentiële vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen die de algehele gezondheid bevorderen door de huid en het haar te hydrateren, verzachten en te beschermen tegen schade door de zon zonder schadelijke gifstoffen en parabenen.

Bernagieolie

Bernagieolie wordt gewonnen uit de zaden van de plant. Het bevat een zeer hoog gehalte aan omega 6, tot wel 24%. Het zou goed werken bij verschillende huidklachten zoals dermatitis en het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Calendula

Deze olie is behoorlijk veelzijdig. Het kan worden gebruikt om huidklachten te behandelen met als extra voordeel dat het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft.

Druivenpitolie

Druivenpitolie wordt vaak gebruikt in de aromatherapie, omdat het een redelijk universele olie is en kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, variërend van massage tot huidverzorging. In de natuurgeneeskunde wordt deze olie gebruikt om ontstekingsprocessen, acne en neurodermitis te verlichten.

Jojoba-olie

Jojoba-olie heeft veel positieve effecten. De olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en zou goed werken bij artritis. Het is ook geweldig voor de huid en heeft een positief effect op eczeem, droge huid, zonnebrand, psoriasis en schrale huid. Jojoba-olie hydrateert onze huid en haar wanneer ons lichaam dit op natuurlijke wijze stopt. Het is perfect om vuil, make-up en bacteriën van je gezicht te verwijderen. Jojoba-olie voorkomt brandwonden door scheermesjes, wasachtige textuur elimineert de dreiging van scheerincidenten zoals snijwonden en scheerirritaties.

Marula Zaadolie

Deze olie is rijk aan vetzuren en helpt de huid diep te hydrateren, waardoor het een ideale keuze is voor een droge of gevoelige huid. Deze olie zit boordevol antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en de tekenen van veroudering verminderen. Marula Zaadolie voegt een natuurlijke glans toe aan de huid, waardoor het er gezond en stralend uitziet. Gebruik het als een voedende gezichtsolie, lichaamsolie of haarbehandeling. Het kan ook worden toegevoegd aan zelfgemaakte huidverzorgingsproducten voor extra voeding.

Neemolie

Neemolie is perfect voor de regeneratie van droge en gevoelige huid en haar – het best gebruikt in kleine hoeveelheden in mengsels.

Tamanu-olie

De Tamanu-olie staat bekend om zijn vermogen om de huid te herstellen en te kalmeren, waardoor het ideaal is voor littekens. Het heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Tamanu-olie is natuurlijk antibacterieel en kan helpen bij de behandeling van acne en puistjes. Het hydrateert de huid diep en helpt bij het behouden van een gezonde huidtextuur.

Tarwekiemolie

Tarwekieolie is een geweldige bron van vitamine E, dat een antioxidant is. Het is dus niet alleen geweldig voor uw huid, maar kan ook dienen als een natuurlijk conserveermiddel voor uw massage oliën en mengsels. Bij aromatherapie is de olie erg goed voor het verlichten van huidproblemen en kunnen ze ook intern wor-den gebruikt om de spijsvertering en een aantal andere problemen zoals cholesterol verlaging te bevorderen.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie lijkt erg op perzik- en abrikozenpit. Het is geschikt voor het voeden van de droge huid en ook voor diverse andere huidklachten zoals eczeem en dermatitis. Het heeft ook milde ontstekingsremmende eigenschappen. Omdat amandelolie een voedzame en verzachtende olie is, is het een uitstekende vocht inbrengende crème voor de hele huid. Het helpt de huid te voeden en dit helpt uw huid er stralend en gezond uit te zien. Rijk aan vetzuren, met name oliezuur (omega 9) en de natuurlijke antioxidant vitamine E, is kalmerende zoete amandelolie een uitstekende keuze voor mensen met een rijpere huid.

Zwarte Komijnolie

Zwarte komijnolie staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Het kan het immuunsysteem ondersteunen en helpen bij het bestrijden van infecties en ziekten. Deze olie is rijk aan antioxidanten en essentiële vetzuren, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor huidverzorging. Het hydrateert de huid, verlicht ontstekingen en kan helpen bij huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Het kan de haargroei stimuleren, roos verminderen en het haar glans geven. Het kan ook helpen bij het verminderen van haaruitval en het versterken van de haarwortels.